Over Het Laareind

“Coaching is een vorm van professionele begeleiding waarbij de coach als gelijkwaardige partner de client ondersteunt bij het behalen van zelfgekozen doelen” (omschrijving volgens Nederlandse Orde Beroeps Coaches NOBCO)

Het Laareind is een praktijk voor coaching en begeleiding. Dit kan bij ons in de praktijk maar kan ook op een door u gewenste locatie. Denk aan wandelen of een neutrale ruimte. Verder kunnen wij ook bij thuis begeleiden en of gesprekken voeren.

Vanuit het perspectief en de behoefte iets te kunnen betekenen voor mensen die het moeilijk hebben, en daar alleen of met hun omgeving niet (goed) uitkomen, ben ik in 2012 Professionele Jeugdzorg gaan studeren. Vervolgens heb ik de opleiding Coach en begeleidingskunde gevolgd. Om meer tools te kunnen gebruiken heb ik vervolgens de cursus Verbindend Communiceren I en II gevolgd. Communicatie is belangrijk in contacten.

Door op de juiste manier te communiceren kunnen we verbinding maken en houden met de ander. Als deze verbinding er is, vergemakkelijkt dit het uitspreken en voldoen aan elkaars behoeften. Dit zorgt voor begrip en een goede verstandhouding.

Ook bij relatie coaching is dit een belangrijk onderdeel van de communicatie tussen de partners.

Als coach wil/kan ik zowel een vertrouwenspersoon, een klankbord, een begeleider als een sparringpartner zijn van mensen die anders om willen en kunnen gaan met zichzelf of met de situatie waar ze mee te maken hebben.